Wie zijn wij?

De band is opgericht in 1962 en heeft zich sindsdien voortdurend ontwikkeld. Om ons muzikale niveau te handhaven, neemt de band nog altijd met veel succes deel aan competities in binnen- en buitenland. Dit onder de bezielende leiding van Pipe Major Ewald Verhoeven en Leading Drummer Tom van Wingerden, geassisteerd door Bandstewards Joke van Wingerden, Marrie Bakker en Herman Bakker.

Pipers

Ewald Verhoeven(PM)
Gillian Hettinga
Jos Toonen
Gerald van Dongen
Jan Vonk
Jan Selling
Marc Stoop
Ron Kooi
Jochem van Drogen
Luuk Dekker
Annemieke van Doesburg
Annelies Gnodde
Jan-Willem van Schaik
Jolene Zagers
Ruben Barf
Jorike Huising
Marjolein Ridder
Ko Verkaik
Albert Gnodde
Jeanette Smits-Nuijten
Patrick Oudt (leerling)
Anne Vos (leerling)
Daniƫl Moerenhout (leerling)
Gijs Brouwer (leerling)

Snaredrummers

Tom van Wingerden (Voorzitter, LD)
Monique van Wingerden
Dennis Pompe
Andre Wienen
Dennis Straathof
Daniëllo van Rens
Jelmo Bonomo
Hans Conde Nieto
Pim Marcelis
Alexander Laroy
Ilja van Buren
Debbie Bohte
Kim Hoekman
Nathalie Lensink

Bass sectie

Rob van Essen (BD)
Mariska Jansen (TD)
Marloes Stevens(TD)
Karin Bruggink (TD)
Katja Tanis (TD)
Inge Oudt (TD)

Laatste Nieuws

- 09 september 2017

We hebben op de zeer natte competitiedag een goede prestatie neer kunnen zetten met een tweede plaats in graad 4 en drumcore een 1e plaats.

In de Open graad hebben we een vierde plek behaald en drumcore een 3e plek.

 

Kortom een mooi eind van seizoen 2017, we gaan ons nu weer voor bereiden voor seizoen 2018.

- 12 augustus 2017

Vandaag hebben we zeer goede run in graad 4 gespeeld maar helaas hebben we ons net niet kunnen qualifiseren voor een finale plek.

Het was weer een hele ervaring voor de meeste en die gaan we een volgende keer weer gebruiken om nieuwe poging te wagen op een van de grote majors.

- 02 juni 2017

Na afloop van dit seizoen zal Ewald Verhoeven de functie van Pipe Major gaan vervullen bij onze band !

Ewald begon op 10-jarige leeftijd met lessen op de chanter bij Herivvarda in Heerewaarden. Al snel stroomde hij door naar competitieve bands in graad 4&3 waaronder de City of Amsterdam pipe band.

Na de pipe band wereld ontdekt te hebben besloot hij voor enkele jaren er tussen uit te gaan, maar bleef actief als muzikant. Hij speelde 5 jaar bij de iers-schotse folk band ‘Wild Geese’ waarmee hij verschillende keren op tour is geweest van de UK tot aan Italië.

In 2015 keerde Ewald terug in de pipe band wereld. Dit maal als PM van Herrivarda. Daar waar het voor hem als 10-jarige allemaal begon. Tevens speelde hij het 2016 seizoen mee met Concord pipe band en was tevens dit seizoen ook zeer succesvol in de Nederlandse solo competities.

Begin 2017 legde Ewald zijn functie als PM neer bij Herrivarda en was inmiddels aangenomen als ‘fly-in’ member in de band van zijn leraar in Glasgow: Lomond and Clyde pipe band. Het 2017 seizoen is fantastisch begonnen voor Ewald. In maart won hij de Nederlandse solo competitie en 2 weken geleden heeft hij met L&C de titel ‘British Champions – 2017’ in graad 2 veroverd. Een veel belovend seizoen nog.

Ondanks dat Ewald midden in een geweldig (schots) avontuur zit kijkt hij met enorm veel enthousiasme uit naar volgend seizoen. Met alle actuele kennis, ervaring en netwerk zal Ewald een stukje Schots erfgoed meebrengen naar Kortenhoef om de ingeslagen weg met de Beatrix pipe band voort te kunnen gaan zetten! We zien er naar uit om met Ewald aan de slag te gaan !!

- 29 april 2017

VACATURE PIPE MAJOR !

De Beatrix Pipe Band is in Nederland een zeer succesvolle Graad 4 Pipe Band, die in competitie niveau uitkomt in Graad 4B en Graad 4A. Op de World Pipe Band Championships van 2015 haalde de band in Glasgow zelfs een prachtige 6e plaats. Behalve spelers die de wil hebben zich te verbeteren is ook een gemotiveerde muzikale leiding van groot belang om gestelde doelen te behalen met de gehele band.

Onze PM, Gilian Hettinga, is mede verantwoordelijk voor het succes van de afgelopen vijf jaren van de band, in samenwerking met PS Gerald van Dongen en LD Tom van Wingerden. Door meerdere verplichtingen is het voor Gilian lastig om alle benodigde tijd in de band te steken en heeft hij dus besloten een stap terug te doen.
Hij zal wel als spelend lid actief blijven binnen de band.

De Beatrix Pipe Band is dus op zoek naar een nieuwe Pipe Major !

Gezien de ingeslagen weg: het handhaven van de huidige positie in top graad 4A en 4B en de wens volgend seizoen ook weer in graad 3 uit te willen komen, zijn we op zoek naar een Pipe Major met voldoende ervaring. Bij voorkeur iemand met ervaring in graad 3 of hoger, die gemotiveerd is om onze band naar een nog hoger niveau te tillen, iemand die in staat is binnen de muzikale leiding goed samen te werken, spelers kan motiveren het uiterste uit zichzelf te halen en leiding kan geven aan een band van ong. 35 personen. Niet de gemakkelijkste uitdaging, maar wel een prachtige !

Denk jij aan bovenstaande criteria te kunnen voldoen, neem dan contact op, bij voorkeur met Gilian Hettinga (06-25586290 of gilianjh@hotmail.com) of Tom van Wingerden (06-49490997 of tommiemail@upcmail.nl) en wie weet gaan we er na dit seizoen een hele mooie tijd van maken !

- 06 november 2016

We kunnen zeggen dat onze "Comharraich" concert afgelopen zaterdag een groot succes was. Met hulp van Andrew Bova (Shotts and Dykehead pipe band, graad 1) en Carritwen en onze eigen band hebben we hard gewerkt om een zeer solide performance te geven en we mogen zeggen dat dat gelukt is. Het drumcore heeft eindelijk hun drumsalute ten gehore mogen brengen en ook dat was een daverend succes. Kortom het was een feest om te doen.

Agenda

 

Vandaag zullen we meewerken aan de music show scotland in Basel.


 

Op deze dag zullen de mini band competities gehouden worden georganiseerd door de NovdB.

Op de zondag zullen de solisten gaan strijden tegen elkaar.


 

Vandaag zullen we meewerken aan de music show Scotland in Ahoy in Rotterdam


 

Eerste grote competitie van het seizoen in het stadspark van Peine


 

Op deze dag zullen we competeren op een nieuwe locatie tijdens Keltfest.

recreatiegebied de Groene Weelde in Vijfhuizen.


 

Vandaag zullen we meewerken aan de music show scotland in Herning denemarken


 

Op deze dag zullen wij weer gaan competeren ditmaal in Xanten.


 

Dit weekend is al weer de laatste competitie waar we aan deelnemen.


Volg de band op Facebook...

Alle actualiteiten en belangrijke gebeurtenissen kunt ook volgen op onze sociale media zoals Youtube en Facebook

Join the Band

  • De Beatrix Pipe Band is doorlopend op zoek naar nieuwe leden om de gelederen uit te breiden. Wij zoeken zowel ervaren als onervaren muzikanten. Wij beschikken over een opleidingsprogramma voor de allereerste beginners. Daarin krijgt u stapsgewijs alles aangereikt om u het instrument eigen te maken en in de band mee te spelen.

  • Dankzij onze ervaren instructeurs kunnen wij onze muzikanten en leerlingen een optimaal ontwikkeltraject aanbieden zodat ieder niveau aan bod komt. Hierdoor wordt U dan ook continu gestimuleerd om het maximale uit uw muzikale kunnen te halen en een bevredigend resultaat te bereiken.

  • U kunt het hele jaar door gerust eens bij ons langs komen om te zien wat er zoal binnen onze vereniging gebeurt, of om op een repetitieavond de sfeer te proeven. Voor overige informatie omtrent lidmaatschap en opleiding, kunt u contact opnemen met Ewald Verhoeven, onze Pipe Major. (info[at]beatrixpipeband.nl)

Neem contact met ons op

Wilt u meer weten over de band? Of wilt u een aanvraag doen voor een optreden of wilt u zich misschien aanmelden als lid? Vul onderstaand formulier (volledig) in en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.

Foutmelding!
Uw bericht is verzonden, vriendelijk bedankt!